BETEGSÉGEK

Panasza van? Nem tudja melyik kezelés lenne megfelelő?
Csak válassza ki a problémát, és mi megoldást nyújtunk rá!

A betegséghez kapcsolódó kezelések a betegség leírás után
találhatóak meg. A navigáció későbbiekben alul is végezhető.

KEZELÉSEK

Szemezgessen a kezeléseink között. Bemutatjuk, hogy terápiáink miben segíthet Önnek!

A kezelések több betegségben is segítséget nyújtanak. A leírás után
megtalálja ezeket. A navigáció későbbiekben alul is végezhető.

Tape kezelés

A napjainkban - elsősorban a sport területén - nagy népszerűségnek örvendő TAPE terápia lényege, hogy az izmok és a kötőszövet működését egy külső, bőrre ragasztott tapasz segítségével befolyásolják. A felhelyezet anyag típusának megfelelően két, alapvető típusa különböztethető meg:

- Statikus tape

- Elasztikus tape

 

A statikus tape-t elsősorban stabilizálásra használják, felragasztásával ízületeket lehet fixálni, ínak, szalagok helyzetét rögzíteni.

Az elasztikus tape használatakor figyelembe kell venni, hogy a felragasztott anyag képes megnyúlni, szabad mozgást biztosít, segítheti az izmok munkáját.

Hazánkban, a fizioterápiás kezelések során, elsősorban az elasztikus TAPE (más szóhasználattal kineziológiai TAPE) használata terjedt el, köszönhetően a terápiás elv mögött álló hatalmas marketing tevékenységnek. Nem túlzó az állítás, hogy a kineziológiai tapasz napjaink egyik legjobban reklámozott kezelési módszerének számít. Sajnos - ahogy az sok más esetben is tapasztalható - a terápiát hirdető reklámszlogenek tudományos megalapozottsága erőteljesen megkérdőjelezhető. Bár számos tudományos igényű vizsgálat történt a kineziológiai TAPE gyakorlati hasznosultsága tekintetében, napjainkig mégsem sikerült bizonyítani eme terápia eredményességét. Sőt, a legfrissebb, rangos, nemzetközi szaklapban megjelent áttekintő tanulmány megállapította, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok nem támasztják alá a kineziológiai TAPE terápia eredményességét (a placebo hatáson túl).*

 

Rendeléseinken, a jelenlegi szakirodalmi ajánlásoknak megfelelően, a Kineziológiai TAPE használatát csak különösen ritka esetekben és csak kiegészítő kezelésként alkalmazzuk.

 

*Forrás: Parreira Pdo C, Costa Lda C, Hespanhol Junior LC, et al. Current evidence does not support the use of Kinesio Taping in clinical practise: a systematic review. J Physiother. 2014 Mar;60(1):31-9.

A kezelés az alábbi betegségekre nyújt megoldást:

Sportsérülések
Adatvédelmi tájékoztató