BETEGSÉGEK

Panasza van? Nem tudja melyik kezelés lenne megfelelő?
Csak válassza ki a problémát, és mi megoldást nyújtunk rá!

A betegséghez kapcsolódó kezelések a betegség leírás után
találhatóak meg. A navigáció későbbiekben alul is végezhető.

KEZELÉSEK

Szemezgessen a kezeléseink között. Bemutatjuk, hogy terápiáink miben segíthet Önnek!

A kezelések több betegségben is segítséget nyújtanak. A leírás után
megtalálja ezeket. A navigáció későbbiekben alul is végezhető.

Manuálterápia

manuálterápia

A manuális medicina főként a kézzel végzett kezelőfogások, terápiás iskolák rendszerét jelenti. A terápiás beavatkozás során gyakran hallatszik roppanó hang, mely a   blokkolódott ízület oldódásának gyakori, de nem szükségszerű jele. A közhiedelemmel ellentétben a roppanó hangnak semmilyen gyakorlati jelentősége nincs. Manuálterápiával  a mozgásszervrendszer mechanikai jellegű, irreverzibilis betegségeit lehet kezelni, azaz ide tartozik a legtöbb nyak-, hát- és derékfájás, valamint a végtagfájdalmak jelentős része is.

 

Az évek során több manuális medicina tárgykörébe tartozó terápiás koncepció is született, azaz rengeteg terápiás rendszer jött létre. Ezek közül alapvetően megkülönböztethetjük az orvostudomány által elismert, tudományosan alátámasztott manuálterápiás iskolákat és a tudományos megalapozottsággal nem rendelkező rendszereket. Ez utóbbiak - az orvostudomány által nem elismert rendszerek - azok, melyeknek szakirodalmi támogatottsága nincs, a terápiát végző "szakemberek" képzettsége pedig esetleges.


A tudományosan megalapozott manuális medicina általános jellemzője, hogy csak felsőfokú egészségügyi diplomával tanulható, azon belül is orvos vagy gyógytornász diploma megléte az előfeltétele a képzés elkezdésének. Az alapos anatómiai, élettani ismereteken nyugvó, hosszú évek alatt elsajátítható manuálterápia mára külön fizioterápiás irányzattá fejlődött, melynek szakirodalmi támogatottsága folyamatosan növekedő tendenciát mutat. Az évek során több, tudományosan megalapozott, manuálterápiás iskola is létrejött. Eredményeiket, biztonságos alkalmazhatóságukat nagy, nemzetközi szinten is jelentős tudományos szaklapok tették közzé. Hazánkban a manuális medicinát végző szakembereket összefoglaló néven manuálterapeutáknak nevezik, magát a rendszert pedig manuálterápiának. A képzési rendszer áttekinthető, leellenőrizhető. Képzése nemzetközi iskolák keretein belül történi vagy - Magyarországon - Orvos Egyetemek ellenőrzése alatt. Rendeléseinken kizárólag ez utóbbi - azaz a modern orvostudomány által elismert - manuális medicinával foglalkozunk.


Tanulmányaink során a következő manuálterápiás rendszereket ismertük meg,

melyek közül mindegyiket alkalmazzuk is:


- Mckenzie terápia (The McKenzie Instute International által szervezett és ellenőrzött képzés)


- Mulligan manuálterápia (The Mulligan Concept nemzetközi manuálterápiás iskola által szervezett és ellenőrzött képzés)


- Orosz, orvosi manuálterápia (a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara által akkreditált képzés)

 

 

A kezelés az alábbi betegségekre nyújt megoldást:

GerincsérvNyak-, hát-, derékfájásVégtagbántalmakSportsérülések
Adatvédelmi tájékoztató