BETEGSÉGEK

Panasza van? Nem tudja melyik kezelés lenne megfelelő?
Csak válassza ki a problémát, és mi megoldást nyújtunk rá!

A betegséghez kapcsolódó kezelések a betegség leírás után
találhatóak meg. A navigáció későbbiekben alul is végezhető.

KEZELÉSEK

Szemezgessen a kezeléseink között. Bemutatjuk, hogy terápiáink miben segíthet Önnek!

A kezelések több betegségben is segítséget nyújtanak. A leírás után
megtalálja ezeket. A navigáció későbbiekben alul is végezhető.

Nyak-, hát-, derékfájás

Nyakfájás

 

A nyaki gerinc okozta panaszok- a deréktáji fájdalmak után- a második leggyakrabban előforduló gerinc okozta tünetegyüttest alkotják. A tünetek nagyon változatosak lehetnek, amik megnehezítik a korrekt diagnózis felállítását. A nyaki gerinc elváltozása okozhat lapocka közé sugárzó fájdalmat, fejfájást, váll-, és felső végtagi fájdalmakat és természetesen nyakfájdalmat is. Az ülő életmód, a gyakori és hosszantartó számítógép használat növeli a panaszok előfordulási gyakoriságát. A panaszok hátterében, mint a hát és derék esetén is, leggyakrabban mechanikai jellegű mozgásszervi zavar áll, melynek leghatékonyabb terápiája a mechanikai mozgásszervi terápia.

 

Hátfájás

 

Hátpanaszok alatt a gerinc középső szakaszán kialakuló fájdalmakat értjük. Ezek a tünetek legtöbbször a két lapocka között vagy ennél egy kicsit lejebb jelentkeznek. Ritkábban a borda lefutása mentén - a bordaközöknek megfelelően - előre is sugározhatnak a szegycsont irányába. A háti gerincszakasz okozta problémákelőfordulása statisztikailag ritka, az itt jelentkező panaszok gyógyhajlama pedig igen kedvező. Az itt jelentkező mechanikai mozgásszervi panaszokat, manuálterápiával, illetve McKenzie- terápiával kezeljük hatékonyan.

 

Derékfájás

 

A derék fájdalma a leggyakrabban előforduló mozgásszervi tünet, melyet a lakosság kb. 80%-a, legalább életében egyszer, megtapasztal. Ugyanakkor a derékpanaszok egyik legjellemzőbb tulajdonsága a kiújulásra való hajlam. Sajnos azok a személyek, akiknél egyszer már kialakult, jó eséllyel számíthatnak a tünetek időnkénti fellángolására. A derékfájdalom hátterében leggyakrabban (kb. 95%-ban) a gerinc ágyéki szakaszának mechanikai jellegű problémája áll. A tünetek gyakran jelentkeznek együtt alsó végtagi kisugárzó fájdalommal is. Rentgeteg módszer áll rendelkezésre a tünetek enyhítésére, de valódi, tudományosan is megalapozott gyógyító hatása csak kevés terápiás eljárásnak van. Derékfájdalmakat- követve az ide vonatkozó nemzetközi szakirodalmi ajánlásokat - leggyakrabban - McKenzie- és manuálterápiával kezelünk.

 

A betegségre az alábbi kezelések nyújtanak megoldást:

McKenzie terápiaManuálterápia
Adatvédelmi tájékoztató