BETEGSÉGEK

Panasza van? Nem tudja melyik kezelés lenne megfelelő?
Csak válassza ki a problémát, és mi megoldást nyújtunk rá!

A betegséghez kapcsolódó kezelések a betegség leírás után
találhatóak meg. A navigáció későbbiekben alul is végezhető.

KEZELÉSEK

Szemezgessen a kezeléseink között. Bemutatjuk, hogy terápiáink miben segíthet Önnek!

A kezelések több betegségben is segítséget nyújtanak. A leírás után
megtalálja ezeket. A navigáció későbbiekben alul is végezhető.

McKenzie terápia

A McKenzie módszer megalkotása Robin Anthony McKenzie (1931-2013) új-zélandi terapeuta nevéhez fűződik. Az általa megalkotott rendszer az orvostudomány által elismert manuálterápiás iskolák egyik fő ágának tekinthető. A többi manuális medicinával foglalkozó módszertől alapvetően az különbözteti meg, hogy - a terapeuta által végzett műfogásokon túl - a legnagyobb hangsúlyt a beteg önkezelésére helyezi. A beteg önkezelésének hangsúlyozásával csökkenti a kezelő - beteg találkozások számát és eléri, hogy a páciens aktívan tehessen a saját gyógyulásáért.McKenzie módszer

 

A McKenzie módszert szakirodalmi támogatottsága is kiemeli a többi manuálterápiás iskola közül. Az évek során számos vizsgálat bizonyította betegvizsgálati protokolljának megbízhatóságát, valamint terápiás hatásának eredményességét.

 

Ez a terápia kiválóan alkalmas bármilyen mechanikai jellegű mozgásszervi fájdalom kezelésére a gerinc bármely szakaszán, és a végtagok területén is. Azonban McKenzie neve, az évek során, egyre inkább a gerincsérv (porckorongsérv) kezelésével forrott egybe, mivel az ezen a területen elért eredményeit vizsgálták széleskörűen, valamint ebben a kórképben szenvedő betegek tömegeit kezelték jól dokumentálható módon ezzel a terápiás rendszerrel. A mechanikai mozgásszervi panaszok tekintetében, különös tekintettel a gerinc okozta fájdalmakra, rendeléseinken elsősorban a Nemzetközi McKenzie Intézet betegvizsgálati és kezelési protokollját követjük. A módszer alkalmazása során folyamatosan figyelembe vesszük az ide vonatkozó legfrissebb szakirodalmi ajánlásokat és a nemzetközi instruktoroktól kapott útmutatókat is.

 

A McKenzie módszer összefoglaló jellemzői:


- alapos, fizikális vizsgálaton alapuló diagnózis felállítás (ez akár egy órát is igénybe vehet)


- terapeuta által végzett kezelés, melynek célja: fájdalomcsökkentés, mozgásterjedelem növelés, funkció helyreállítás


- betegoktatás, a páciens aktív bevonása saját gyógyulásába


- a panaszok kiújulásának megelőzése, prevenció

 

 

 

A kezelés az alábbi betegségekre nyújt megoldást:

GerincsérvNyak-, hát-, derékfájásVégtagbántalmakSportsérülések
Adatvédelmi tájékoztató